שאלות נפוצות בנושא השירות הצבאי
לימוד תורה לפני שירות ממלא את המצברים ונותן דלק משמעותי ליכולת עמידה איתנה במסגרת הצבאית השוחקת.
לשאלות נוספות אתן מוזמנות לפנות אלינו
מה עמדת המדרשה לגבי שירות בנות דתיות בצה''ל? (לכתחילה או בדיעבד)
המדרשה רואה בתפקידים מסוימים בצבא כשירות לכתחילה (למשל כחיל חינוך, חיל המודיעין, חיל האויר ובתפקידי עורף נוספים) ובתפקידים מסוימים אף בדיעבד. (לא ביחידות קרביות). כמובן שתלוי מיהי הבת, מאיזה בית היא באה ובאיזה מסגרת היא הולכת לצבא. (דע מאין באת ולאן את הולכת….)
כיצד לימוד תורה לפני השירות הצבאי תורם לי?
לימוד תורה לפני שירות ממלא את המצברים ונותן דלק משמעותי ליכולת עמידה איתנה במסגרת הצבאית השוחקת. כמו כן הלימוד במדרשה מקנה ידע וכלים המאפשרים להתמודד עם שאלות ,דילמות וקונפלקטים בצבא. ומעל כולם לימוד תורה בונה את האישיות ומפתח אותי כעובדת ה’ טובה יותר.
לאילו תפקידים ניתן להתגייס דרך המדרשה? והאם ניתן להתגייס למדרשה לתפקידים אחרים?
במדרשה שלושה מסלולים מרכזים חיל חינוך, חיל המודיעין, חיל האויר שאליהן רוב הבנות במדרשה מתגייסות. אך ניתן להתגייס לכל התפקידים בצבא חוץ מקרבי.
מהו הגרעין ומדוע הוא משמעותי?
גרעין היא קבוצת בנות שלומדת תורה במדרשה ביחד ואח”כ הן מתגייסות ביחד לצבא ועוברות ביחד את כל תקופת שירותן הצבאי. המדרשה דואגת לכל מחסורן במדרשה ובצבא. התגייסות בגרעין משמעותו שישנו “אבא” שמלוה אותך לאורך כל דרכך במדרשה ובצבא והוא כתובת לכל צרה.
מה ההבדל בין משק''ת הוראה למורה חיילת?
מורה חיילת משרתת במסגרת אזרחית עם מדים ומסייעת לצוות ההוראה בבתי ספר. משקי”ת הוראה משרתת במסגרת צבאית והיא בעצמה המורה והמפקדת.
האם יש במדרשה מקום לבנות שהולכות לשירות לאומי? מה עמדת המדרשה לגבי שירות לאומי?
במדרשה יש בנות שהולכות לשירות לאומי והמדרשה מסייעת בעדן למצוא את המקום המתאים להן. כמו כן אחת לשבוע מתקיים שיעור במדרשה שבנות השירות הלאומי מגיעות ומתכנסות ,כמו הפגש הצבאי.
המדרשה רואה בשירות לאומי אופציה חשובה השווה בערכה לשירות הצבאי. התרומה לחברה ולמדינה המעוגנת במסגרת החוק, מציעה לבנות דתיות שתי אפשרויות – צבא או שירות לאומי, שכל אחת מהן בעלת יתרונות וחשיבות משלה. בסופו של דבר חשוב שכל בת תברר לעצמה איזו מסגרת מתאימה לה יותר והיכן היא תרגיש יותר “במקום שלה”, וכך תוכל למצות את השירות בצורה הטובה ביותר.
ומה אם נרשמתי לתכנית הדס, ואח''כ התחרטתי ואני רוצה ללכת לשירות לאומי?
המדרשה תסייע לך להצהיר גם אם עבר הזמן החוקי שניתן להצהיר.
אם הצהרתי על מנת ללכת לשירות לאומי ולבסוף התחרטתי ואני רוצה לשרת בצבא?
עלייך לבטל את ההצהרה בלשכת גיוס ואנו נסדר לך מיונים באחד המסלולים המתאימים לך בכפוף לנתונים האישיים שלך.
כיצד נשמר הקשר עם המדרשה במהלך השירות?
הקשר עם המדרשה לא מסתיים ברגע שמסתיימת שנת הלימודים. המדרשה ואנשי הצוות מעוניינים להוות עבורך כתובת, מענה, ואוזן קשבת גם הרבה אחרי שיצאת לשירות ואח”כ “לחיים”. במהלך השירות הקשר ממשיך בשלושה מוקדים:
א. הבסיס: אליו אנו מגיעים כל שבועיים לקיים “פגש”.
ב. המדרשה: אליה החיילות מגיעות באירועים שונים שבתות כמו שבת שובה, שבת זכור, ימי עיון לפני חגים, יום כיפור ושבועות, ערבי זמר, סיורים ועוד.
ג. קשר עם הרמי”ם ואנשי הצוות: אחת לכמה זמן כל בת מקבלת מאחד מהרמי”ם מכתב שמגיע אליה לבסיס, לדירתה בשירות לאומי, או לביתה. חלק מהבנות אף בוחרות לענות ומנהלות קשר אישי של מכתבים עם הרמי”ם. בנוסף- כל קבוצה שומרת על קשר עם הרמ”ים דרך אימייל, וכמובן- שיחות טלפון!
מה קורה ב''פגש'' שמתרחש אחת לשבועיים?
הפגש אורך בד”כ כשעה וחצי. אחד מאנשי הצוות מגיע לבסיס, כשבאמתחתו צ’ופרים טעימים, ודפי מקורות לשיעור תורה. את הפגש אנו פותחים בסבב שבו כל אחת מספרת מה שלומה ועל ההתמודדויות שהיו לה בשבועיים האחרונים, ולאחר מכן מתקיים שיעור קצר.
הפגשים מהווים נדבך מאוד משמעותי ומרכזי במהלך השרות הצבאי. הבנות מספרות על כך שהפגשים מהווים מעין עוגן שמחזיק אותן קרובות לעצמן, ולהקשר הרוחני שממנו הן מגיעות. וכך- הפגשים לפעמים ממש “מצילים” אותן משקיעה במטלות היומיומיות ושכחה עצמית, שהשגרה הצבאית האינטנסיבית עלולה לגרום להן.
מתי מתגייסים?
בנות הגרעין מתחיילות בתחילת נובמבר (עוברות את תהליך השרשור בבקו”מ) מיד אח”כ הם חוזרות למדרשה בסטטוס של”ת (שירות ללא תשלום) ,
בנות תכנית “הדס” בכל המסלולים מתגייסות בפועל בחודשי יולי – אוגוסט כל אחת לפי תפקידה ולאחר 23 חודש משתחררות מהצבא.