מדרשת או"ת לינדנבאום- הינה חלק מרשת מוסדות אור תורה סטון, המסגרת הראשונה והגדולה בארץ של לימוד תורה לנשים.
במדרשת או"ת לינדנבאום- שילוב של מחויבות להלכה, יחד עם פתיחות מחשבתית המתבטאת בהיצע גדול של שיעורים העוסקים בנושאים מגוונים, דרכי לימוד ופסיפס אישים וגישות איתם נפגשות הלומדות.
הפתיחות למגוון דעות ושיטות בעולמה של תורה, מסייעת ללומדת לסלול את דרכה הרוחנית האינדיבידואלית, לפתח ולטפח את מידותיה האישיות, תוך הכוונה של טובי הרבנים, המלמדות והרמי"ם המלווים את קבוצות הלימוד השונות.
מדרשת או"ת לינדנבאום ממוקמת בשכונה תלפיות -מזרח (ארנונה) שבירושלים: מקום שקט ויפיפה הצופה אל שלוות המדבר. המבנה רחב ידיים ובו בית מדרש גדול, מרשים ומזמין ללימוד ותנאי מגורים נוחים המרחיבים את הדעת.
במדרשת או"ת לינדנבאום- שנת הלימוד כוללת מגוון שיעורים בתחומי היהדות ובארון הספרים היהודי, הלימוד מקנה ידע, כלים ומיומנות בחברותא ובלימוד עצמי
בבוקר, מתמקדים הלימודים בהקניית המיומנויות הנדרשות ללימוד גמרא תוך התנסות רבה בלימוד עצמי מונחה ע"י ר"מ הקבוצה. אחר הצהרים מוצע מגוון גדול של שיעורים בתחומים הבאים: תנ"ך – עיון ובקיאות. מחשבת ישראל – יסודותיה, תולדותיה ועיון בסוגיות מרכזיות באמונה. הלכה – מקורותיה והשתלשלותה החל מהתורה, המשנה דרך תקופת ה"ראשונים" וה"אחרונים" עד לפוסקי דורנו. חסידות ועוד.
דגש מיוחד מושם על העמקת שורשי האמונה והתודעה היהודית תוך טיפוח ופיתוח נטיותיה של כל לומדת. התכנית מלווה בפעילות רוחנית וחברתית: סיורים בירושלים, ערבי התוועדות, ימי עיון, שבתות משותפות ועוד
חזון המדרשה
מדרשת או"ת לינדנבאום מקווה להוות עבור תלמידותיה מוקד לבירור כנה ועמוק של עצמן ושל יהדותן בתוך עולם עבודת ה' שלהן, להוות עבורן נקודת מפגש המחברת בין ה"אני" לבין התורה. המדרשה מאמינה כי חיבור זה יכול להיווצר רק באמצעות היכרות לימודית עם העושר התורני שיש לארון הספרים היהודי להציע לנו. גישה לארון הספרים היהודי, לא יכולה להתקיים ללא רכישת כלים רציניים בלימוד: כלים שיאפשרו לבת לפתוח בעצמה כל ספר מעולם התורה שיעלה על רוחה, להבין ולעמוד על הכתוב בו, באופן עצמאי ולא מתווך. הגמרא, שהיא הבסיס למרבית החיבורים התורניים, הן מבחינת השפה שלה והן מבחינת התוכן שלה, מהווה אצלנו רכיב לימודי שבלעדיו לא יתכן לימוד תורה והיכרות עם עולם התורה לנשים ומתוך כך עולה וצומחת, מחויבות הלכתית, שמהווה בסיס קיומי בעבודת ה' וראוי לה שתבסס ותהיה מועצמת על ידי בירור ולימוד מעמיק.
לימוד התורה המתקיים במדרשה, מגלם בתוכו "פלורליזם תורני- רוחני", מתוך הבנה שכל בת מגיעה מתוך מיקום אינדיווידואלי, ונושאת עמה מטען של שאלות והתמודדויות הייחודיות לה. מה שמתאים לאחת, לא בהכרח מתאים לאחרת, ויש צורך במפגש רחב עם פניה השונות של התורה. למפגש מסוג זה לא ניתן להגיע ע"י הובלת קו- חינוכי נוקשה ומוגדר מדי. לכן- בשונה ממדרשות או ישיבות שחרתו על דגלן דרך חינוכית מסויימת בעלת קו מחשבתי אחיד, בד"כ ע"י התמקדות בתורתה של דמות רוחנית אחת.
מדרשת או"ת לינדנבאום שואפת להפגיש את תלמידותיה עם כיווני מחשבה רבים וגישות שונות. זאת על מנת אפשר לבת לרכוש לעצמה מרחב תורני עצמאי, שבו תוכל למצוא את עצמה מבפנים, ולא מתוך התאמה חיצונית בלבד. כך מתקיימים במדרשה ,זה לצד זה, תורותיהם של הרמב"ם, רמח"ל, רבי נחמן, הרב קוק, הרב סולוביצ'יק, לוינס, ועוד, מתוך אמונה ש"אלו ואלו דברי א-לוהים חיים".
בנוסף לעצמאות הלמדנית והמחשבתית, המדרשה רואה ערך במפגש עם החברה הישראלית, ובתרומה משמעותית לחברה ולמדינה. השירות הצבאי או השירות לאומי בהן בנות המדרשה נוטלות חלק, מהווה המשך ישיר של שנת הלימוד. בכך הופכת התורה של בית המדרש, לתורת חיים של נתינה ועשייה.
היסטוריה
מדרשת או"ת לינדנבאום החלה את דרכה בשנת 1976, אז נקראה בפי כל על שם מייסדה וראשה הרב ברוונדר, אשר עמד במקביל בראש ישיבת המבתר. שמה הרשמי היה "מדרשת ברוריה", על שם ברוריה, אשתו השנונה והלמדנית של רבי מאיר, אחד מחכמי המשנה הבולטים. את שמה הנוכחי קיבלה מדרשת או"ת לינדנבאום בשנות התשעים, על שם זוג הנדבנים בלדה ומרסל לינדנבאום המעורב במפעלים פמיניסטיים ותורניים. המדרשה היא חלק מרשת אור תורה סטון.המאפיין המובהק ביותר של חדשנותה בעת הקמתה היה כניסתן של התלמידות ללימוד גמרא, תחום ישיבתי מרכזי שהיה עד אז נחלתם של מוסדות ישיבתיים לגברים בלבד